Košarica

Sastojci

Dodatak prehrani Elite Shilajit sadržava pročišćenu prirodnu mineralnu smolu shilajit, pročišćenu prema strogim organskim standardima. Pročišćena smola shilajit zaista sadržava više od 80 korisnih hranjivih tvari potrebnih za optimalan rad ljudskog organizma. U prirodi ne postoji tvar koja je bogatija hranjivim tvarima i mineralima od shilajita.

Sastav

Nutrition facts

Jedna doza
0,3g
Broj doza po proizvodu
100
Količina po dozi
Kalorije15
Masti0
Ugljikohidrati0
Bjelančevine0
Kolesterol0
Sastojci %
Fulvinska kiselina
60%
Huminska kiselina
12%
Kalcij4%
Mangan3%
Selen1%
Magnezij3%
Kalij
1%
Željezo6%
Shilajit

8 ključnih sastojaka

Fulvinska kiselina

Fulvinska kiselina je jak antioksidans. Dokazano je da stimulira rad mozga i sprječava nakupljanje tau proteina koji je odgovoran za nastanak, odnosno razvoj Alzheimerove bolesti. Najjači je prirodni elektrolit i u tijelu djeluje protuupalno. Fulvinska kiselina na sebe veže mnogobrojne vitamine, minerale i druge tvari i na taj ih način prenosi do tjelesnih stanica i brine se o ravnoteži stanica. Istodobno, fulvinska kiselina povećava energiju i stimulira regeneraciju.

Huminska kiselina

Huminska kiselina također na sebe veže mnogobrojne vitamine i minerale te se na taj način brine da vitamini i minerali kroz krvotok brže dođu do stanica. Huminska kiselina iznimno je važna tvar za jačanje imunosnog sustava i ima jaka protuupalna svojstva. Istraživanja su pokazala da huminska kiselina sprječava upalu i oticanje zglobova. Također, huminska kiselina važna je za obnovu oštećenih tkiva i kosti.

Selen

Selen je ključan mineral za pravilno funkcioniranje ljudskog organizma. Selen ima važnu ulogu u metabolizmu i osiguravanju normalnog rada štitnjače i neophodan je za naše zdravlje. Osim toga, iznimno je koristan i za jačanje imunosnog sustava, očuvanje kognitivnih sposobnosti i sprječavanje nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Kalij

Kalij je ključan akter u funkcioniranju živčanog sustava jer igra ključnu ulogu u aktiviranju živčanih impulsa kroz živčani sustav. Živčani impulsi pomažu u regulaciji mišićne kontrakcije, otkucaja srca, refleksa i mnogih drugih procesa u tijelu. Osim toga, kalij ima i važnu ulogu u snižavanju krvnog tlaka, sprječavanju osteoporoze i sprječavanju nastanka bubrežnih kamenaca. Moderna prehrana ne osigurava dovoljan unos kalija.

Kalcij

Kalcij ima važnu ulogu u mnogim osnovnim funkcijama ljudskog organizma. Kalcij je ljudskom organizmu potreban za cirkulaciju krvi, rad mišića i oslobađanje hormona. Kalcij pomaže i u prijenosu poruka iz mozga u druge dijelove tijela. Kalcij je važan i za zdravlje zubi i kostiju jer utječe na strukturu i čvrstoću kostiju u našem tijelu. Ljudsko tijelo ne može samo proizvesti kalcij, zato ga je potrebno unositi hranom.

Mangan

Mangan je mineral koji je potreban za normalan rad mozga, živčanog sustava i mnogih drugih enzimskih sustava ljudskog organizma. Iako ljudsko tijelo pohranjuje do 20 mg mangana u bubrezima, jetri, gušterači i kostima, za optimalno funkcioniranje tijela mangan je potrebno unositi i prehranom. Mangan ima važnu ulogu u metabolizmu, regulaciji šećera u krvi, pridonosi smanjenju upalnih reakcija, ublažava i sprječava predmenstrualne grčeve i pridonosi očuvanju zdrave štitnjače.

Magnezij

Magnezij je jedan od sedam ključnih minerala koji su tijelu prijeko potrebni za normalno funkcioniranje. Magnezij sudjeluje u mnogobrojnim procesima u ljudskom tijelu, zato ga treba konzumirati u većim količinama. Čak i zdravom prehranom čovjek često ne unosi dovoljno magnezija. Odgovarajući unos može pomoći u sprječavanju problema s kostima, kardiovaskularnim sustavom, dijabetesom i drugim bolestima.

Željezo

Željezo je iznimno važan mineral jer je glavni sastojak hemoglobina. Hemoglobin je tvar u crvenim krvnim stanicama koja na sebe veže kisik i tako ga preko pluća prenosi po cijelom tijelu. Nedostatak željeza je razlog za razvoj anemije čiji su glavni simptomi umor, glavobolje, ubrzan rad srca i vrtoglavic.

Više od 80 drugih prirodnih sastojaka....

Elite shilajit sadržava i mnogobrojne minerale u tragovima. U ljudskom tijelu postoje vrlo male količine tih minerala, obično manje od 5 grama po organizmu. Također, preporučeni dnevni unosi su mali, obično do 100 mg dnevno. Unatoč maloj prisutnosti u tijelu, ti su minerali iznimno važni za normalo funkcioniranje ljudskog tijela (elektroliti, metabolizam, energija, detoksikacija, regulacija hormona,...). Među mineralima koje u tragovima možemo pronaći u Shilajitu pripadaju još: cink, jod, fluorid, bakar, natrij, klor, fosfor, krom, kobalt, brom, nikal, bor, silicij, vanadij, litij, aluminij,, stroncij, germanij, olovo, rubidij, kositar... Osim minerala, Shilajit sadržava i mnogobrojne organske kiseline, ugljik-60 i još mnogo toga.
 
COA potvrda