Košarica

Ingredienser

Elite Shilajit kosttillskott innehåller den renade naturliga mineral Shilajit harts, renad i enlighet med strikta ekologiska normer. Den renade Shilajit harts innehåller över 80 nyttiga näringsämnen som krävs för att människokroppen skall fungera optimalt. Det finns inget ämne i naturen som är rikare än Shilajit av näringsämnen och mineraler.

Sammansättning

Nutrium fakta

En dos
0,3g
Antal doser per produkt
100
Kvantitet per dos
Kalorier15
Fett0
Kolhydrater0
Protein0
Kolesterol0
Ingredients %
Fulvosyra
60%
Humussyra
12%
Kalcium4%
Mangan3%
Selen1%
Magnesium3%

Kalium

1%
Järn6%
Shilajit

8 viktiga ingredienser

Fulvosyra

Fulvosyra är en kraftfull antioxidant. Det har visat sig stimulera hjärnans aktivitet och hämma aggregering av tau-protein, vilket är avgörande för uppkomsten eller utvecklingen av Alzheimers sjukdom. Det är den kraftigaste naturliga elektrolyten och har en antiinflammatorisk effekt. Fulvosyra drar till sig många vitaminer, mineralämnen och andra ämnen till sig själv, vilket ger dem näring till kroppsceller och ger cellbalans. Samtidigt ökar fulvosyran energi och påskyndar regenerering.

Humussyra

Humussyra drar också till sig många vitaminer och mineralämnen för att på så sätt se till att vitaminer och mineralämnen transporteras snabbare via blodomloppet till celler. Humussyra är ett mycket viktigt ämne för att stärka immunsystemet och har starka antiinflammatoriska egenskaper. Forskning har visat att humussyra hämmar inflammationen och svullnaden av leder. Dessutom är humussyra viktig för regenerering av skadad vävnad och ben.

Selen

Selen är det centrala mineralämnet för att människokroppen skall fungera väl. Selen spelar en viktig roll i matsmältningen och normal sköldkörtelaktivitet och är avgörande för människors hälsa. Dessutom är det mycket fördelaktigt för immunsystemet och kognitiva förmågor, samtidigt som hjärt- och kärlsjukdomar förhindras.

Kalium

Kalium är avgörande för nervsystemets funktion, eftersom det spelar en viktig roll för att aktivera nervimpulser genom nervsystemet. Nervimpulser hjälper till att balansera muskelsammandragningar, hjärtpulsen, reflexer och många andra processer i kroppen. Kalium minskar dessutom blodtrycket och förhindrar benskörhet och njursten. Dagens kosthållning ger inte ett tillräckligt stort intag av kalium.

Kalcium

Kalcium spelar en viktig roll i många grundläggande funktioner i människokroppen. Människokroppen behöver kalcium för blodcirkulationen, muskelfunktionen och utsöndringen av hormoner. Kalcium bidrar också till att överföra meddelanden från hjärnan till andra kroppsdelar. Dessutom är det viktigt för tand- och benhälsa, eftersom den påverkar struktur och styrka av benen i människokroppen. Den senare kan inte producera kalcium på egen hand, vilket är orsaken till att kalcium behöver intagas med mat.

Mangan

Mangan är ett mineral som behövs för normal funktion hos hjärnan, nervsystemet och många andra enzymsystem i människokroppen. Även om människokroppen lagrar upp till 20 mg mangan i njurar, lever, bukspottkörtel och ben, måste mangan också intagas med mat för optimal kroppsfunktion. Mangan spelar en viktig roll i ämnesomsättningen, kontrollerar blodsockernivåerna, minskar inflammatoriska reaktioner, lindrar och förhindrar premenstruella kramper och bidrar till att bibehålla en frisk sköldkörtel.

Magnesium

Magnesium är en av de sju viktiga mineraler som kroppen behöver för en normal funktion. Magnesium är involverat i många processer i människokroppen, och därför måste den intagas i stora mängder. Till och med en hälsosam kost ger ofta inte tillräckliga mängder magnesium. Adekvat intag kan bidra till att förebygga problem med ben, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och andra åkommor.

Järn

Järn är den viktigaste komponenten i hemoglobin, och järn är ett mycket viktigt mineral. Hemoglobin är ett ämne som finns i röda blodkroppar som binder syre och på så sätt transporterar det via lungorna i hela kroppen. Järnbrist orsakar anemi, där de största symptomen visar trötthet, huvudvärk, accelererad hjärtverksamhet och yrsel.

Mer än 80 andra naturliga ingredienser...

Elite Shilajit innehåller också många spårmineraler. Människokroppen har mycket små mängder av sådana mineraler, vanligen mindre än 5 gram per organism. Det rekommenderade dagliga intaget är dessutom litet, vanligen upp till 100 mg per dag. Trots minimal närvaro i kroppen är sådana mineraler viktiga för kroppens normala funktion (elektrolyter, metabolism, energi, avgiftning, hormonbalansering osv.). De spårmineraler som finns i Shilajit omfattar: zink, jod, fluorid, koppar, natrium, klor, fosfor, zink, krom, kobolt, brom, nickel, bor, kisel, vanadin, litium, aluminium, strontium, germanium, bly, rubidium, tenn osv. Dessutom innehåller Shilajit ett antal organiska syror, kol-60 och många fler.
 
COA certifikat