Košarica

1. Uvod
Splošni pogoji spletne trgovine Elite shilajit so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Spletno trgovino Elite shilajit upravlja podjetje Herbamedis Limited , v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini (v nadaljevanju kupec). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Elite Silajit, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

2. Naročilo
Kupec po oddaji naročila v roku 24 ur prejme potrdilo o naročilu na njegov e-mail ali preko SMS sporočila na njegov mobilni telefon. Morebitni preklic naročila lahko v roku dveh ur od oddaje naročila kupec sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@elite-shilajit.com. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Herbamedis Limited) sklenjena.

Pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku, s prošnjo na našo elektronsko pošto info@elite-shilajit.com. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave ponudnika kontaktira preko elektronskega naslova.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila: Na spletni strani Elite-shilajit.si se ponuja samo en proizvod in zaradi tega je naročilo pregledno in močno poenostavljeno. Cena in količina artikla sta vidni ves čas nakupa. Sam nakup pa se lahko enostavno prekine.

3. Dobavni rok in dostava
Ponudnik v obljubljenem roku izdelek zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan oddano do 12. ure, ponudnik pošiljko odpošlje še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 12. uri, pošiljko ponudnik odpošlje naslednji delovni dan. Pošiljka po navadi prispe en dan po odpošiljanju. Partner za dostavo pošiljk je kurirska služba DPD. Uradni rok dostave, za katerega je zavezan DPD, je 3 dni. V primeru, da kupec paketa ne prejme v 5 delovnih dneh, mora to sporočiti na elektronski naslov info@elite-shilajit.com.


4. Potek dostave z DPD
Ob naročilu boste na svoj e-mail naknadno prejeli DPD številko pošiljke, s katero boste lahko na spletni strani DPD sledili statusu pošiljanja. S pomočjo te številke boste lahko spreminjali tudi čas in naslov dostave.

Na dan dostave vas bo poklical kurir. DPD izvaja dostavo na izbrani naslov vsak dan od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. V primeru neuspešne dostave kurir pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na obvestilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe (01 513 23 00). V primeru, da se kupec želi z dostavno službo ponovno dogovoriti za prevzem pošiljke, jih lahko pokliče na telefonsko številko 01 513 23 00. V primeru, da kupec pošiljke ne prejme v štirih dneh od naročila, mora o tem nemudoma obvestiti ponudnika. Odkupnino paketa lahko kupec DPD kurirju ob dostavi plača z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. V primeru plačila s kartico mora kupec predhodno obvestiti ponudnika pri oddaji naročila.


5. Stroški pošiljanja
Pošiljanje je v primeru plačila po predračunu ali s kreditnimi karticami brezplačno. V primeru plačila po povzetju je kupec pri naročilih v vrednosti nad 70 € oproščen stroškov pošiljanja. Pri naročilih v vrednosti manj kot 70 € ponudnik v primeru plačila po povzetju stroške pošiljanja naloži kupcu. Pavšalni strošek dostave blaga v tem primeru znaša 4,00 €. Ta strošek zajema priporočeno pošiljanje z odkupnino. V primeru, da kupec skupaj za kupljeno blago in poštnino plača več kot je napisano v poslani ponudbi, mu je ponudnik dolžan povrniti razliko.

6. Plačevanje
Ponudnik omogoča tri načine plačila:
• Pri plačilu po povzetju ponudnik pošiljko odpošlje priporočeno z odkupno vrednostjo. Stroški kupnina in pošiljanja se ob prevzemu pošiljke plačajo kurirju.
• Možno je tudi plačilo na ponudnikov transakcijski račun ob predhodni izdelavi predračuna. Pošiljka je odposlana šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu.
• Tretji način plačila je plačilo s kreditnimi karticami preko Paypala. Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca.

7. Preklic naročila
Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku dveh ur sporoči na ponudnikov elektronski naslov. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

8. Seznanitev z odgovornostjo stvarne napake
Prodajalec mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
• če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
• če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka, predstavitvijo izdelka na spletni strani ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec lahko obvesti prodajalca o stvarni napaki na e-mail naslov, s telefonskim klicem ali pisno na naslov prodajalca. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in po potrebi prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči tudi osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora prodajalec čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugoditi kupčevi zahtevi. Prodajalec mora pisno odgovoriti kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporna.

9. Pravica od odstopa nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec ima po tem zakonu pravico, da v štirinajstih dneh po prejemu blaga sporoči ponudniku, da odstopa od pogodbe. Razlogov pri tem ni potrebno navesti. Hkrati pa je kupec zavezan, da prejeto blago vrne na ponudnikov naslov nepoškodovano in v nespremenjeni količini (kot pri prejemu blaga) najkasneje v 14 dneh po oddaji sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku 14 dni po prejemu blaga brez sporočila o odstopu od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupnina in morebitna preostala plačila so s strani ponudnika vrnjeni v celoti najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

10. Cene
Cene izdelkov so v evrih. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do odprodaje zalog. 

11. Odveza odgovornosti
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenja posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta Elite-shilajit.si.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

12. Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat.

13. Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

HerbaMedis Limited
The Black Church,
St. Mary's Place,
Dublin D07 P4ax,
Ireland
Company ID No.: 603523
IBAN: IE46 CPAY 9911 9996 4000 16

E:info@Elite-shilajit.com