Košarica

Sestavine

Prehransko dopolnilo Elite Shilajit vsebuje prečiščeno naravno mineralno smolo shilajit, prečiščeno po strogih organskih standardih. Prečiščena smola shilajit namreč vsebuje več kot 80 koristnih hranil, potrebnih za optimalno delovanje človeškega telesa. V naravi ni snovi, ki bi bila bolj bogata s hranilnimi snovmi in minerali, kot je shilajit.

Sestava

Hranilne vrednosti

Enkratni odmerek
0,3g
Število odmerkov na proizvod
100
Količina na odmerek
Kalorije15
Maščobe0
Ogljikovi hidrati0
Proteini0
Holesterol0
Sestavine v %
Fulvinska kislina
60%
Huminska kislina
12%
Kalcij4%
Mangan3%
Selen1%
Magnezij3%
Kalij
1%
Železo6%
Sestava

8 ključnih sestavin

Fulvinska kislina

Fulvinska kislina je močan antioksidant. Dokazano je, da spodbuja delovanje možganov in zavira agregacijo proteina tau, ključnega pri nastanku oziroma razvoju Alzheimerjeve bolezni. Je najmočnejši naravni elektrolit in v telesu deluje protivnetno. Fulvinska kislina veže nase številne vitamine, minerale in druge pomembne snovi s katerimi oskrbuje telesne celice. Na ta način Fluvinska kislina skrbi za ravnovesje celic. Fulvinska kislina hkrati povečuje energijo in pospešuje regeneracijo.

Huminska kislina

Huminska kislina prav tako veže nase številne vitamine in minerale ter na ta način skrbi, da vitamini in minerali po krvnem obtoku hitreje prispejo do celic. Huminska kislina je izjemno pomembna snov pri krepitvi imunskega sistema in ima močne protivnetne lastnosti. Raziskave so pokazale, da huminska kislina zavira vnetje in otekanje sklepov. Prav tako je huminska kislina pomembna za obnovo poškodovanih tkiv in kosti.

Selen

Selen je ključen mineral za pravilno delovanje človeškega telesa. Selen ima pomembno vlogo pri presnovi in zagotavljanju normalnega delovanja ščitnice in je nujen za naše zdravje. Selen ima prav tako pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema, ohranjanju kognitivnih sposobnosti ter pri preprečevanju nastanka srčno-žilnih obolenj.

Kalij

Kalij je ključen akter pri delovanju živčnega sistema, saj igra bistveno vlogo pri aktiviranju živčnih impulzov skozi živčni sistem. Živčni impulzi pomagajo uravnavati mišične kontrakcije, srčni utrip, reflekse in mnoge druge procese v telesu. Poleg tega ima kalij tudi pomembno vlogo pri zmanjševanju krvnega pritiska, preprečevanju osteoporoze in preprečevanju nastanka ledvičnih kamnov. Sodobna prehrana ne zagotavlja zadostnega vnosa kalija.

Kalcij

Kalcij ima pomembno vlogo pri mnogih osnovnih funkcijah človeškega telesa. Človeško telo potrebuje kalcij za kroženje krvi, delovanje mišic in sproščanje hormonov. Kalcij pomaga tudi pri prenosu sporočil iz možganov v druge dele telesa. Kalcij je pomemben tudi za zdravje zob in kosti, saj vpliva na zgradbo in moč kosti v našem telesu. Človeško telo ni sposobno samo proizvesti kalcija, zato ga je potrebno vnašati s hrano.

Mangan

Mangan je mineral, ki je potreben za normalno delovanje možganov, živčnega sistema in mnogih drugih encimskih sistemov človeškega telesa. Čeprav človeško telo shranjuje do 20 mg mangana v ledvicah, jetrih, trebušni slinavki in kosteh, je mangan za optimalno delovanje telesa potrebno vnašati tudi s prehrano. Mangan ima pomembno vlogo pri presnovi, uravnavanju krvnega sladkorja, prispeva k zmanjšanju vnetnih reakcij, lajša in preprečuje predmenstrualne krče ter prispeva k ohranjanju zdrave ščitnice.

Magnezij

Magnezij je eden od sedmih ključnih mineralov, ki jih telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Magnezij sodeluje pri številnih procesih v človeškem telesu, zato ga je potrebno zaužiti v večjih količinah. Tudi ob zdravem prehranjevanju človek pogosto ne zaužije zadosti magnezija. Ustrezen vnos lahko pomaga preprečiti težave s kostmi, srčno-žilnim sistemom, sladkorno boleznijo in drugimi obolenji.

Železo

Železo je izredno pomemben mineral, saj je glavna sestavina hemoglobina. Hemoglobin je snov v rdečih krvnih celicah, ki veže nase kisik in ga tako preko pljuč prenaša po vsem telesu. Pomanjkanje železa je razlog za razvoj anemije, katerega glavni simptomi so utrujenost, glavoboli, pospešeno delovanje srca in omotičnost.

Več kot 80 drugih naravnih sestavin....

Elite shilajit vsebuje številne minerale v sledovih. V človeškem telesu so ponavadi zelo majhne količine teh mineralov (manj kot 5 gramov na organizem). Prav tako so njihovi priporočeni dnevni vnosi majhni, navadno do 100 mg dnevno. Navkljub majhni prisotnosti v telesu, so ti minerali izrednega pomena za normalo delovanje človeškega telesa (elektroliti, metabolizem, energija, detox, uravnavanje hormonov,....). Med minerale v sledovih, ki jih najdemo v Shilajitu sodijo še: Cink, Jod, Flourid, Baker, Natrij, Klor, Fosfor, Cink, Krom, Kobalt, Brom, Nikelj, Bor, Silicij, Vanadij, Litij, Aluminij, Stroncij, Germanij, Svinec, Rubidij, Kositer... Poleg mineralov Shilajit vsebuje tudi številne organske kisline, karbon-60 in še mnogo več.
 
COA potrdilo