Košarica

Creatie

De creatie van de Shilajit-berghars


Miljoenen jaren lang ontbond en zette de weelderige vegetatie die Azië bedekte, zich af in lagen. Natuurkrachten, met name de platentektoniek, leggen steeds meer druk op deze lagen. Gedurende verscheidene millennia leefden meer dan 6.500 verschillende plantsoorten in een soort geologische symbiose, die een dik, zwart harsachtig materiaal creëerden, wat diep in de Altai en Himalaya bergen, Kaukasus en andere bekende bergketens in de regio opgesloten zat. Toenemende ondergrondse druk, veroorzaakte dat de Shilajit-hars uit de scheuren van de rotsen sijpelde. Shilajit is de berghars, het bloed van de berg.

Mensen in de Altai, Himalaya en andere bergketens in het Indiase subcontinent kennen de Shilajit al duizenden jaren. Volgens de legende bekeken de mensen in de Altai bergen de zomermigratie van de witte apen, toen ze ontdekten dat de apen op een dikke, harsachtige substantie kauwden dat door de scheuren in de rots sijpelden tijdens de warme zomermaanden. Ze schreven de kracht en gezondheid van deze apen toe aan dit harsachtige materiaal en begonnen het uit nieuwsgierigheid zelf te gebruiken. Ze merkten meteen een aantal gezondheidsvoordelen van deze mysterieuze stof. Het duurde niet lang voordat de Shilajit een van de belangrijkste elementen in de Ayurvedische geneeskunde werd. De oude Ayurvedische tekst genaamd Charaka Samita stelt dat er geen ziekte in dit universum is dat niet efficiënt met Shilajit behandeld kan worden. "Er is geen te behandelen ziekte in het universum die niet effectief met de Shilajit te behandelen is, onder de voorwaarde dat het op de juiste tijd en in combinatie met de juiste medicijnen volgens de voorgeschreven methode wordt ingenomen. Wanneer een gezond persoon Shilajut inneemt, geeft het hen een buitengewone energieboost.”

In de natuur komt Shilajit in verschillende kleuren voor – van wit tot zwart. Er wordt aangenomen dat hoe donkerder het is, hoe meer voedingsstoffen het bevat.
Elite Shilajit

Het Extractie- en Filtratieproces


Het Elite Shilajit voedingssupplement bevat enkel 100% natuurlijke berghars. De Shilajit-hars dat door de scheuren sijpelt bevat veel onzuiverheden, wat het resultaat is van de uitgebreide vorming van de hars. Om alle gezondheidsvoordelen van de natuurlijke Shilajit en een foutloos product te bieden, bevat het Elite Shilajit voedingssupplement gezuiverde Shilajit-hars. Het wetenschappelijk onderzoek naar de Shilajit-hars is gebaseerd op het bestuderen van de gezuiverde hars. Enkel gezuiverde Shilajit-hars is veilig voor gebruik en het verzekert de beschreven positieve gezondheidsvoordelen.

Het zuiveringsproces volgt de traditionele Ayurvedische zuiveringsmethode – de Shilajit-hars wordt grondig gewassen met water en gefilterd om stoffen te verwijderen die niet oplosbaar in water zijn. De Shilajit-oplossing wordt geconcentreerd door het verwarmen op een hogere temperatuur (tegelijkertijd moet de temperatuur niet te hoog zijn, omdat sommige positieve karakteristieken dan kunnen verdwijnen). Dit zorgt voor de vorming van romige lagen Shilajit, die meerdere keren geoogst worden, waardoor wij pure Shilajit verkrijgen. Het beschreven zuiveringsproces is de enige die de meest efficiënte bioactieve ingrediënten van de Shilajit-hars bewaart, specifiek de fulvine- en humuszuren, net als dibenzo-alpha-pyrones.