Košarica

Werking

Voordeel 1

Versterkt het cardiovasculaire systeem

Shilajit-hars is een uitstekend cardiotonicum vanwege zijn antioxidatieve eigenschappen. Onderzoeksstudies hebben de voordelen van shilajit bevestigd voor een verbeterde hartactiviteit en bescherming tegen verwondingen van het myocardium. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat shilajit een positief effect heeft op het cholesterolgehalte, wat een serieus risico vormt voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten zoals atherosclerose. Een onderzoeksstudie onthulde dat het innemen van een dosis van 2g shilajit gedurende 45 dagen zonder onderbreking, hielp om triglyceridewaarden te verlagen en de waarden van het "goede” HDL  cholesterol te verbeteren. Bovendien spelen koper en ijzer in Shilajit een belangrijke rol bij het zuurstoftransport in het hele lichaam.
Shilajit

Voordeel 2

Shilajit, gezonde dikke darm en gezonde bacteriën

Recentelijk zijn meer en meer mensen zich bewust van het belang van een gezonde dikke darm. Hier is het belangrijk te begrijpen tussen "goede” en "slechte” darmbacteriën en het belang van het in een uitstekende staat houden van het spijsverteringssysteem. Een gezonde spijsvertering is tenslotte essentieel voor het behouden van immuniteit, een gezonde eetlust, stressmanagement en nog veel meer.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat fulvinezuur een belangrijke factor was in het zorgen voor een gezond spijsverteringssysteem en verbeterde darmfunctie. Fulvinezuur bevat voedingsstoffen die het vermogen van nuttige "goede” darmbacteriën ondersteunt om gezonde microbiomen in het lichaam aan te maken (een microbioom is een verzamelnaam voor een ecologische gemeenschap” van bacteriën die in het spijsverteringssysteem worden gevonden).
Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat het gebruik van fulvinezuur het optreden van spijsverteringsaandoeningen en darmontstekingen vermindert. Het helpt ook constipatie, gasvorming, diarree en voedselallergieën te verminderen. Aanvullend op fulvinezuur heeft humuszuur ook een gunstig effect op de gezondheid van de dikke darm. Fulvine- en humuszuur nemen 60-80% van de totale shilajit voor hun rekening. Dus de biologische en therapeutische effecten van shilajit kunnen aan hen worden toegeschreven.

Voordeel 3

Relieving symptoms of chronic fatigue, insomnia and stress

Het chronisch vermoeidheidssyndroom kan uw vermogen om volledig normaal te functioneren volledig verminderen. Mensen die aan het chronisch vermoeidheidssyndroom leiden, voelen extreme vermoeidheid of moeheid, hebben geheugenproblemen, pijn en slaapproblemen. De meest voorkomende reden van de genoemde problemen is een ongebalanceerde HPA-as (hypothalamus-hypofyse-bijnier), de belangrijkste route die reageert op langdurige stress in het lichaam. De activatie van de HPA-as verhoogt de hormoonniveaus waar cortisol of het stresshormoon het overheersende effect heeft. Zulke hormonen veroorzaken veranderingen op de achtergrond die voor een individu niet te detecteren zijn. Verhoogde waarden van zulke hormonen kunnen op de achtergrond ook leiden tot verminderde functie van het immuunsysteem en schade aan zenuwcellen in de hippocampus. Zulke veranderingen kunnen leiden tot het optreden van infecties, mentale aandoeningen, geheugenproblemen, concentratie enzovoort.

HPA heeft een grote invloed op energieniveaus, geheugenfunctie en het circadiaanse ritme (dag-nacht ritme) van een persoon. Mensen met chronische vermoeidheidssymptomen zouden zich als eerste moeten richten op het vaststellen van een normaal functioneren van de HPA-as. Onderzoek heeft getoond dat shilajit hars de effecten van chronische vermoeidheidssymptomen dempt door de HPA-as te reguleren en de mitochondriale functies en integriteit te behouden. Regelmatig gebruik van shilajit leidt tot verminderde vermoeidheid en angsten, terwijl een overmatige verhoging van de cortisolspiegel en daarmee samenhangende verhoogde stress wordt voorkomen.
Shilajit heeft ook de mogelijkheid om de op een na belangrijkste factor van chronische vermoeidheid te reguleren – mitochondriale disfunctie. Deze kleine energiecentrales produceren alle energie in de cellen. In het geval van mitochondriale disfunctie, kan men een gebrek aan energie en andere chronische vermoeidheidssymptomen voelen. Fulcvinezuur en dibenzo-alpha-pyrones werken als een antioxidant met anti ontstekingseigenschappen. Dibenzo-alpha-pyrones helpen de mitochondriale functie te reguleren, waardoor de lichaamscellen voedingsstoffen kunnen absorberen en afbreken om energie te krijgen.

Vermoeidheid is ook vaak een resultaat van ijzergebrek. Het hedendaagse dieet is vaak niet in staat om voldoende hoeveelheden ijzer af te leveren, dat is waarom ijzer ingenomen moet worden via voedingssupplementen. IJzer is erg belangrijk voor de productie van hemoglobine, wat zuurstof van de longen transporteert naar andere lichaamsdelen. IJzertekort is vaak de reden voor bloedarmoede. Shilajit is erg rijk aan ijzer en humuszuur, waardoor een ijzertekort en de ontwikkeling van chronische vermoeidheid wordt voorkomen.
Shilajit

Voordeel 4

Verhoogde energieniveaus en verbeterde fysieke prestaties

Shilajit als vaatverwijderaar

Voortdurende aanvoer van met zuurstof en mineralen verrijkt bloed naar de cellen is speciaal voor atleten van vitaal belang. Het is cruciaal dat vloedvaten zo wijd mogelijk zijn, waardoor een verbeterde doorbloeding mogelijk is en daaropvolgend verhoogde toevoer van voedingsstoffen naar de cellen. Het verwijden van de bloedvaten is het resultaat van stikstofmonoxideproductie. Het menselijk lichaam heeft de mogelijkheid om stikstofmonoxide te produceren van substanties uit het bloed. Shilajit bevat verschillende mineralen waaruit stikstofmonoxide wordt geproduceerd. Bovendien bevat shilajit fulvine- en humuszuren, die grote hoeveelheden zuurstof en andere voedingsstoffen aantrekken, die ze aan de cellen, met name spiercellen, voeden. Met aanvullende brandstof presteren spiercellen beter, wat leidt tot verbeterd uithoudingsvermogen en toegenomen spiermassa.

Een van vele studies naar de mogelijke voordelen van shilajit-hars voor atleten onderzocht mogelijke cardiovasculaire effecten van een dagelijkse dosis van 500g shilajit-hars bij mannen en vrouwen. Onderzoekers boekten een aantal zeer veelbelovende resultaten. In aanvulling op een duidelijke verbetering van de cardiovasculaire werking, registreerden onderzoekers ook een 30% toename in stofstofmonoxideniveaus bij deelnemers. Bovendien lieten deelnemers een verbeterd compleet bloedbeeld zien met verlaagde cholesterol- en triglycerideniveaus.

Shilajit en ATP-productie

Het is bewezen dat Shilajit-hars het energieniveau verhoogt. Shilajit verhoogt de productie van adenosinetrifosfaat (ATP, wat de belangrijkste energiebron in het menselijk lichaam is. ATP wordt in de mitochondriën geproduceerd, waar het ingenomen voedsel naar energie wordt omgezet. Door veroudering produceren de mitochondriën steeds minder ATP. Onderzoek heeft aangetoond dat shilajit de mogelijkheid heeft om energie te produceren, gebruiken en op te slaan op celniveau. Bovendien is aangetoond dat shilajit de gebruikte hoeveelheid ATP met 20% verminderde die als een energiebron wordt gebruikt tijdens training, waardoor een verlengde en intensievere sportbeleving mogelijk was.   

Collageen groei in skeletspieren

Collageen is het belangrijkste component van alle lichaamsgewrichtsbanden en van kraakbeen. Collageen is als een van de sterkste weefsel in het menselijk lichaam essentieel voor de elasticiteit en kracht van de spiercellen. In een onderzoek dat uitgevoerd werd door de Universiteit van Ohio, namen deelnemers in eerste instantie tweemaal per dag 250mg shilajit in, zonder lichamelijke activiteit gedurende 8 weken en namen vervolgens dezelfde hoeveelheid in met lichamelijke activiteit voor 4 weken. Resultaten toonden aan dat het innemen van sjilajit een aanpassing aan de skeletspieren had veroorzaakt door genen te reguleren die spierelasticiteit, regeneratie en reparatie besturen.

Atleten hebben vaak last van bot- en gewrichtspijn. Met zijn antioxidant en ontstekingsremmende activiteit voorkomt en elimineert shilajit pijn in botten en gewrichten.

Veel topatleten gebruiken regelmatig shilajit. Shilajit is de natuurlijke doping. Door regelmatig Shilajit te gebruiken, verbetert het bloedbeeld aanzienlijk.
Elite Shilajit

Voordeel 5

Verbetering van het immuunsysteem

Het is bewezen dat shilajit het immuunsysteem verbetert. Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten die shilajit innemen een aanzienlijke toename in T-lymfocyten laten zien, een klasse van witte bloedcellen die een centrale rol spelen in het menselijke immuunsysteem. Shilajit helpt macrofagen, een type witte bloedcellen, om beter en sneller te reageren. Specifiek verhoogt shilajit de productie van interleukine (IL-1), een proteïne dat door macrofagen wordt vrijgegeven. IL-1 alarmeert slapende witte bloedcellen voor gevaar voor de organismen en stimuleert hun activiteit. Verhoogde witte bloedcellen activiteit voorkomt het binnendringen van bacteriën en virussen in de bloedbaan. Shilajit stabiliseert ook mestcellen en voorkomt dat ze histamine afgeven, waardoor allergische reacties worden voorkomen.

Fulvine- en humuszuren, die samen 60 – 80% van shilajit zijn, zijn krachtige antioxidanten en elektrolyten. Ze trekken talrijke vitaminen en mineralen aan zichzelf aan en voeren ze aan cellen via de bloedsomloop. Bovendien helpen fulvine- en humuszuren het lichaam de voedingsstoffen die nodig zijn voor gezondheid en welzijn vast te houden en te absorberen.

Elite Shilajit

Alle productvoordelen

 • Het verhoogd energieniveaus, vermindert vermoeidheid en versneld regeneratie
 • Het helpt het lichaam stress en angst te bestrijden
 • Het biedt emotionele stabiliteit
 • Het vermindert ontstekingsreacties in het lichaam
 • Anti-verouderingseffect
 • Het verbetert geheugen en concentratie en verbetert de mentale functie
 • Het verbetert de zin in seks en verhoogt de testosteronniveaus
 • Het voorkomt haaruitval
 • Het verbetert de darmgezondheid en het immuunsysteem
 • Het verbetert de spijsvertering en opname van voedingsstoffen
 • Het ontgift het lichaam
Shilajit
 • Het regenereert en beschermt de huid
 • Het verbetert vruchtbaarheid
 • Een krachtig antioxidant
 • Het regelt de bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte
 • Het verbetert de slaap
 • Het stimuleert de hormoonbalans