Hatásmód |
Košarica

Hatásmód

Előny 1

A szív- és érrendszer erősítése

A Shilajit gyanta antioxidáns tulajdonságai miatt kiváló kardiotonikus. Kutatási tanulmányok megerősítették a shilajit előnyeit a szívműködés javításában és a szívizom sérülései elleni védelemben. Ezenkívül a kutatások kimutatták, hogy a shilajit pozitív hatással van a koleszterinszintre, ami komoly kockázatot jelent a szív- és érrendszeri betegségek, például az érelmeszesedés kialakulásában. Egy kutatási tanulmány kimutatta, hogy egy 2 g shilajit adag 45 napig történő megszakítás nélküli elfogyasztása csökkentette a triglicerid szintet és javította a „jó” HDL-koleszterin szintjét. Ezenkívül a Shilajitban található réz és vas fontos szerepet játszik az oxigén szállításában a test egészében.
Shilajit

2. előny

Shilajit, egészséges vastagbél és egészséges baktériumok

A közelmúltban egyre többen ismerik fel az egészséges vastagbél fontosságát. Itt fontos megérteni a különbséget a „jó” és a „rossz” bélbaktérium között, valamint az emésztőrendszer kiváló állapotban való megőrzésének fontosságát. Végül is az egészséges emésztőrendszer elengedhetetlen az immunitás, az egészséges étvágy, a stresszkezelés és még sok más megőrzéséhez

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a fulvosav fontos tényező volt az egészséges emésztőrendszer és a bélműködés javításában. A fulvosav tápanyagokat tartalmaz, amelyek támogatják a jó (jó) bélbaktériumok egészséges mikrobiómák létrehozására való képességét a szervezetben (a mikrobiom az emésztőrendszerben található baktériumok „ökológiai közösségének” gyűjtőfogalma).
Továbbá kutatások kimutatták, hogy a fulvosav alkalmazása csökkenti az emésztési rendellenességek és a bélgyulladás előfordulását. Segít csökkenteni a székrekedést, a puffadást, a hasmenést és az ételallergiákat. A fulvosav mellett a huminsav is jótékonyan hat a vastagbél egészségére. A fulvinsav és a huminsav együttesen a teljes shilajit tömeg 60–80% -át teszi ki. Tehát a shilajit biológiai és terápiás hatása rájuk írható.

3. előny

A krónikus fáradtság, álmatlanság és stressz tüneteinek enyhítése

A krónikus fáradtság szindróma teljesen csökkentheti a normális működés képességét. A krónikus fáradtság szindrómában szenvedők rendkívüli fáradtságot vagy fáradtságot, emlékezési problémákat, fájdalmat és alvási problémákat éreznek. Az említett problémák leggyakoribb oka egy kiegyensúlyozatlan HPA (hipotalamusz-hipofízis-mellékvese) tengely, amely a fő út a test hosszú távú stresszére reagál. A HPA tengely aktiválása megnöveli a hormonszintet, a kortizol vagy a stresszhormon domináns hatással bír. Az ilyen hormonok az egyén számára észrevehetetlen változásokat okoznak a háttérben. Az ilyen hormonok megemelkedett szintje az immunrendszer működésének csökkenéséhez és a hippokampusz idegsejtjeinek károsodásához is vezet. Az ilyen változások fertőzések előfordulásához, mentális rendellenességekhez, emlékezési és koncentrációs problémákhoz stb. Vezethetnek.

A HPA erőteljesen befolyásolja az egyén energiaszintjét, memóriafunkcióit és cirkadián ritmusát (nappali-éjszakai ritmus). A krónikus fáradtság tüneteiben szenvedőknek elsősorban a HPA tengely normális működésének megteremtésére kell törekedniük. Kutatások kimutatták, hogy a shilajit gyanta enyhíti a krónikus fáradtság tüneteit azáltal, hogy szabályozza a HPA tengelyét, és fenntartja a mitokondriális funkciót és integritást. A shilajit rendszeres használata csökkent fáradtsághoz és szorongáshoz vezet, miközben megakadályozza a kortizolszint túlzott növekedését és ezzel együtt járó fokozott stresszt.
A Shilajit képes arra is, hogy szabályozza a krónikus fáradtság második fontos tényezőjét - a mitokondriális diszfunkciót. Ezek az apró erőművek minden energiát előállítanak a sejtekben. Mitokondriális diszfunkció esetén az energiahiány és más krónikus fáradtság tünetei lehetnek. A fulvosav és a dibenzo-alfa-pironok antioxidánsokként működnek, gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal. A dibenzo-alfa-pironok segítenek a mitokondriális működés szabályozásában, amely lehetővé teszi a testsejteknek a tápanyagok felszívódását és lebontását az energia megszerzése érdekében

A fáradtság gyakran vashiány következménye is. A mai étrend gyakran nem képes elegendő mennyiségű vasat leadni, ezért a vasat étrend-kiegészítőkkel kell bevenni. A vas nagyon fontos a hemoglobin termeléséhez, amely oxigént juttat a tüdőből más testrészekbe. A vashiány gyakran a vérszegénység oka. A Shilajit gyanta nagyon gazdag vasban és huminsavban, megakadályozva ezzel a vashiányt és a krónikus fáradtság kialakulását.
Shilajit

4. előny

Megnövekedett energiaszint és jobb fizikai teljesítmény

Shilajit, mint értágító

A sejtek oxigénnel és ásványi anyagokkal dúsított vérének folyamatos ellátása létfontosságú, különösen a sportolók számára. Döntő fontosságú, hogy az erek a lehető legszélesebbek legyenek, ezáltal lehetővé téve a fokozott véráramlást és következésképpen a sejtek tápanyagellátásának fokozását. Az erek kiszélesedése a nitrogén-oxid termelésének eredménye. Az emberi test képes a nitrogén-oxidot a vérben lévő anyagokból előállítani. A Shilajit számos ásványi anyagot tartalmaz, amelyekből nitrogén-oxid keletkezik. Ezenkívül a shilajit fulvosavakat és huminsavakat tartalmaz, amelyek nagy mennyiségű oxigént és más tápanyagot vonzanak magukhoz, táplálva őket a sejtekhez, különösen az izomsejtekhez. További üzemanyaggal az izomsejtek jobban teljesítenek, ami javítja az állóképességet és az izomtömeg növekedését.

A shilajit gyanta sportolók számára gyakorolt lehetséges előnyeivel foglalkozó számos kutatási tanulmány egyike megvizsgálta a napi 500 g shilajit gyanta dózisának lehetséges kardiovaszkuláris hatásait férfiaknál és nőknél. A kutatók számos nagyon ígéretes eredményt jegyeztek fel. A kardiovaszkuláris működés jelentős javulása mellett a kutatók a nitrogén-oxid szintjének 30% -os növekedését is regisztrálták a résztvevőkben. Továbbá a résztvevők javított teljes vérképet mutattak csökkent koleszterin- és trigliceridszint mellett.

Shilajit és ATP gyártás

A Shilajit gyanta bizonyítottan növeli az energiaszintet. A Shilajit növeli az adenozin-trifoszfát (ATP) termelését, amely az emberi test fő energiaforrása. Az ATP mitokondriumokban termelődik, ahol az elfogyasztott élelmiszer energiává alakul. Az öregedéssel a mitokondrium egyre kevesebb ATP-t termel. Kutatások kimutatták, hogy a shilajit képes volt energiát előállítani, felhasználni, sőt sejt szinten megőrizni. Ezenkívül kimutatta, hogy a shilajit 20% -kal csökkentette az energiaforrásként felhasznált ATP mennyiségét a testmozgás során, ezáltal lehetővé téve a hosszan tartó és intenzív sporttevékenységet.

A vázizmok kollagén növekedése

A kollagén az összes testszalag és porc fő alkotóeleme. A kollagén az emberi test egyik legerősebb összekötő szöveteként létfontosságú az izomsejtjeinek rugalmassága és ereje szempontjából. Az Ohio Egyetem által végzett kutatásban a résztvevők kezdetben naponta kétszer 250 mg shilajitot fogyasztottak 8 hétig tartó fizikai aktivitás nélkül, majd a következő 4 hétben ugyanannyit fogyasztottak fizikai aktivitás esetén. Az eredmények azt mutatták, hogy a shilajit bevitele a vázizmok kiigazítását okozta az izmok rugalmasságát, regenerálódását és helyreállítását szabályozó gének szabályozásával.

A sportolók gyakran szenvednek csont- és ízületi fájdalmaktól. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásával a shilajit megakadályozza és megszünteti a csontok és ízületek fájdalmát.

Sok élsportoló rendszeresen használja a shilajitot. A Shilajit a természetes dopping. A Shilajit rendszeres használata után a teljes vérkép jelentősen javul.
Elite Shilajit

5. előny

Az immunrendszer fokozása

A Shilajit bizonyítottan fokozza az immunrendszert. Kutatások kimutatták, hogy a shilajit-ot szedő betegek jelentős növekedést mutattak a T-limfocitákban, a fehérvérsejtek osztályában, amely központi szerepet játszik az emberi immunrendszerben. A Shilajit segít a makrofágoknak, a fehérvérsejtek egyik típusának, abban, hogy jobban és gyorsabban működjenek. Pontosabban, a shilajit növeli az interleukin (IL-1), a makrofágok által felszabadított fehérje termelését. Az IL-1 figyelmezteti az alvó fehérvérsejteket a szervezet veszélyeire és serkenti aktivitásukat. A fokozott fehérvérsejt-aktivitás megakadályozza a baktériumok és vírusok bejutását a véráramba. A Shilajit stabilizálja a hízósejteket és megakadályozza a hisztamin felszabadulását, megakadályozva ezzel az allergiás reakciókat.

A fulvinsav és a huminsavak, amelyek együttesen a shilajit 60–80% -át teszik ki, erős antioxidánsok és elektrolitok. Számos vitamint és ásványi anyagot vonzanak magukhoz, táplálva őket a sejtekkel a véráramon keresztül. Ezenkívül a fulvinsav és a huminsav segítik a testet abban, hogy megtartsa és felszívja az egészséghez és a jóléthez szükséges tápanyagokat.

Elite Shilajit

Összes termékelőny

 • Növeli az energiaszintet, csökkenti a fáradtságot és felgyorsítja a regenerációt
 • Segít a testnek a stressz és a szorongás leküzdésében
 • Érzelmi stabilitást biztosít
 • Csökkenti a szervezet gyulladásos reakcióit
 • Öregedésgátló hatás
 • Javítja a memóriát és a koncentrációt, és fokozza a mentális funkciókat
 • Javítja a nemi vágyat és emeli a tesztoszteron szintet
 • Megelőzi a hajhullást
 • Javítja a vastagbél egészségét és javítja az immunrendszert
 • Javítja az emésztést és a tápanyagok felszívódását
 • Méregteleníti a testet
Shilajit
 • Regenerálja és védi a bőrt
 • Javítja a termékenységet
 • Erős antioxidáns
 • Szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet
 • Javítja az alvást
 • Segíti a hormonháztartásegyensúlyát